Καβάλα: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα [φωτογραφίες]

Το ξημέρωμα του Σαββάτου επήλθε η κορύφωση της κακοκαιρίας με μεγάλα, κατά τόπους, ύψη βροχής-Ποιες περιοχές επηρεάστηκαν περισσότερο και πόσο νερό έπεσε ανά περιοχή, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav

Κατά τις νυχτερινές ώρες-ξημέρωμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2022 επήλθε η κορύφωση της κακοκαιρίας η οποία επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και τον Νομό Καβάλας.

Είχε σημειωθεί, μάλιστα, στην πρόγνωση της ομάδας του Meteokav [διαβάστε εδώ την πρόγνωση] ότι τα φαινόμενα θα είχαν πιο τοπικό και λιγότερο έντονο και διαρκή χαρακτήρα σε σχέση με την κακοκαιρία “Genesis“, όμως σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο, στο νότιο κομμάτι του Νομού (από την πόλη και δυτικότερα), στο δυτικό τμήμα της Θάσου και στα υπόλοιπα ορεινά υπήρχε υψηλή πιθανότητα για διαρκή και πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού οι περιοχές αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας καταγράφοντας μεγάλα ύψη βροχόπτωσης κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ παράλληλα υπήρξε πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με μερικά από τα στιγμιότυπα να αποτυπώνονται από την ομάδα του Meteokav.

Ενδεικτικά, το πρώτο 12ωρο του Σαββάτου σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο έπεσαν 50-70mm, στο Βουνοχώρι 55mm και στην πόλη της Καβάλας 57mm (57 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο), σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου του Meteokav.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.