Καβάλα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος. Σε τι επίπεδα θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Παρατεταμένη ζέστη αλλά όχι καύσωνας: Ο «χάρτης» των θερμοκρασιών από την ομάδα του Meteokav-Σε ποια τμήματα του Νομού θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα ο υδράργυρος

Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, ήδη από την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 θα παρουσιαστεί άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές η οποία από την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 θα γίνει πιο αισθητή και ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σύμφωνα με το Meteokav, το επόμενο διάστημα θα είναι το πιο ζεστό του φετινού καλοκαιριού μέχρι τώρα με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, αλλά όχι καύσωνα.

Παρακάτω αναλύεται η θερμοκρασιακή πορεία των επόμενων ημερών, με την υποσημείωση ότι οι τιμές που δίνονται ότι είναι μέσες τιμές, δηλαδή τοπικά ίσως παρατηρηθούν ελαφρώς υψηλότερες ή χαμηλότερες τιμές. Επίσης, στα παράκτια παρά τις χαμηλότερες μέγιστες τιμές η αισθητή θερμοκρασία κατά κανόνα είναι ίδια με τα ηπειρωτικά λόγω της υψηλότερης σχετικής υγρασίας εξαιτίας της θαλάσσιας αύρας.

Τέλος, κάθε μέρα μέσα από τη σελίδα του Meteokav (μπείτε εδώ) θα δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την πορεία της θερμοκρασίας την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες

  • Παράκτια 21-23°C (οι χαμηλότερες τιμές θα εντοπίζονται στην ανατολική Θάσο, σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο π.χ. Κεραμωτή και Οφρύνιο, ενώ οι υψηλότερες στην πόλη της Καβάλας)
  • Ηπειρωτικά 17-20°C (χαμηλότερες οι τιμές σε περιοχές που βρίσκονται σε κάμπους)
  • Ορεινά 15-18°C (χαμηλότερες οι τιμές σε περιοχές με ανάγλυφο οροπεδίου)

Μέγιστες

  • Παράκτια 28-30 °C
  • Ηπειρωτικά: 31-33 °C (Χαμηλότερες οι τιμές στα νοτιότερα τμήματα λόγω της επίδρασης της θαλάσσιας αύρας)
  • Ορεινά: 27-29 °C

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες: Μικρή άνοδος των ελάχιστων η οποία θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στα ορεινά
Μέγιστες: Άνοδος της θερμοκρασίας 2 °C περίπου

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες: Μικρή περαιτέρω άνοδος 1°C περίπου σε σχέση με το Σάββατο
Μέγιστες: Περαιτέρω άνοδος 2 °C σε σχέση με το Σάββατο

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες: Πολύ μικρή περαιτέρω άνοδος κυρίως στα παράκτια, πιθανότητα η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς την Δευτέρα να παραμείνει τοπικά σε ψηλά επίπεδα κυρίως σε παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη
Μέγιστες: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Μέγιστες: Μικρή πτώση

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022
Ελάχιστες: Μικρή πτώση εντονότερη στα ηπειρωτικά
Μέγιστες: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Μετά την Τετάρτη υπάρχει αβεβαιότητα για τη θερμοκρασιακή πορεία με τα 2 κύρια σενάρια να είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα της Τετάρτης, δηλαδή παρατεταμένη ζέστη, αλλά όχι η έντονη ζέστη της Κυριακής-Δευτέρας ή η μικρή περαιτέρω σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.