Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Καίγεται η Δαδιά [βίντεο, φωτογραφίες]

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Στρατού και εθελοντές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς

Μμεγάλη δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιουλίου 2022 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται 4 εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία ζωνών, ενώ η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά