Ο καιρός στην Καβάλα: Επιδείνωση και ανάσες δροσιάς με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Πότε και σε ποια τμήματα του Νομού υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για τοπικές πρόσκαιρες βροχές και μπόρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μικρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις και τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας μετά από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022.

Αναλυτικότερα, κατά τις νυχτερινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές-μπόρες σε ορεινές περιοχές και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά τμήματα. Μικρή η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων στον υπόλοιπο Νομό.

Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Όμως, κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει εκ νέου πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές-μπόρες.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στο βόρειο τμήμα του Παγγαίου και στον ορεινό όγκο της Λεκάνης-Βουνοχωρίου
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα ορεινά, σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά της κατηγορίας (1) και στα ηπειρωτικά στο βόρειο κομμάτι του νομού
  • Μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα διατηρηθεί την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022. Έπειτα την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 η θερμοκρασία θα επανέλθει στα επίπεδα του Σαββατοκύριακου (ζέστη), ωστόσο λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.