Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στη Δαδιά

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες οι οποίες βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου-345 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα στη χώρα

Συνεχίζεται η μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, να επισημαίνει ότι η «μάχη» πλέον δίνεται με τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός το νότιο-νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει πλέον καλή εικόνα και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σημείωσε επίσης ότι η «μάχη» αυτή αφορά και με τις δεκάδες διάσπαρτες μικροεστίες (καντυλάκια).

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες που κάνει ο Στρατός σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των υλοτόμων για τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, 1.185 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Οι 345 ήταν δασικές και 840 αστικές. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε επίσης ότι από τις 22 Ιουλίου 2022 έχουν γίνει 9 συλλήψεις για εμπρησμούς είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.