Καβάλα: Σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου. Σε ποια επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Η πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες στον Νομό Καβάλας από την ομάδα του Meteokav σε ηπειρωτικά και ορεινά-Αναλυτική θερμοκρασιακή πρόγνωση

Έχουμε περάσει στην κορύφωση της θερμής εισβολής η οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καύσωνας, αφού οι αποκλίσεις από τις κλιματικές τιμές δεν ξεπέρασαν τους 2-3,5°C.

Από τη Δευτέρα μετά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα κινηθούμε σε ψηλά, για την εποχή επίπεδα, της τάξης των 1-2 °C πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής. Ωστόσο, σταδιακά θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή σε φυσιολογικές τιμές.

Παρακάτω αναλύεται από την ομάδα του Meteokav η θερμοκρασιακή πορεία το προσεχές διάστημα. Οι τιμές που δίνονται είναι μέσες τιμές και τοπικά ίσως παρατηρούνται μικρές πρόσκαιρες αποκλίσεις. Επιπλέον, η αισθητή θερμοκρασία είναι περίπου ίδια σε όλες τις περιοχές, αφού παρά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στα παράκτια η υψηλότερη υγρασία λόγω της θαλάσσιας αύρας οδηγεί την αισθητή θερμοκρασία σε ψηλότερες τιμές.

Η πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες στον Νομό Καβάλας

  • Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
    Ελάχιστες: Παράκτια 21-24 °C (οι χαμηλότερες τιμές σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο π.χ Κεραμωτή και Τούζλα, οι υψηλότερες στην πόλη)
    Ηπειρωτικά: 18-20 °C (χαμηλότερες τιμές σε περιοχές που βρίσκονται σε κάμπους)
    Ορεινά: 16-19 °C (χαμηλότερες τιμές σε περιοχές με ανάγλυφο οροπεδίου)
    Μέγιστες: Παράκτια 29-31 °C (μεγαλύτερες στα νοτιανατολικά παράκτια τμήματα)
    Ηπειρωτικά: 33-35 °C(χαμηλότερες στα νοτιότερα τμήματα)
    Ορεινά: 30-32 °C
    Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας
  • Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
    Ελάχιστες: Σημαντική πτώση ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες 3 °C περίπου στα ορεινά, 2 °C περίπου στα ηπειρωτικά και παράκτια τμήματα.
    Μέγιστες: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες περίπου 1°C, ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νομού και στα ορεινά
  • Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
    Ελάχιστες: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
    Μέγιστες: Μικρή άνοδος στα ορεινά
  • Κυριακή 31 Ιουλίου 2022
    Ελάχιστες: Μικρή άνοδος περίπου 1-2 °C
    Μέγιστες: Μικρή άνοδος 1-2 °C σε σχέση με το Σάββατο επιστροφή στα θερμοκρασιακά επίπεδα της Πέμπτης
    Μετά τις απογευματινές ώρες φαίνεται πτώση της θερμοκρασίας
  • Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022
    Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας 2-3 °C ως προς τις ελάχιστες και περίπου 2 °C ως προς τις μέγιστες. Έτσι φαίνεται ότι θα επιστρέψουμε σε πλήρως φυσιολογικές για την εποχή τιμές

Το μοτίβο της Δευτέρας φαίνεται ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με απολύτως φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.