Φωτιά στη Λεύκη, ενώ έπνεε ισχυρός άνεμος

Η φωτιά που σβήστηκε λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από επέμβαση 2 οχημάτων της Πυροσβεστικής και ενός αγροτικού μηχανήματος, έκαψε κυρίως ξερά χόρτα

Φωτιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 14.00 της Κυριακής 7/8, σε αγροτική περιοχή στο δρόμο από τη Ν. Καρβάλη προς τη Λεύκη. Η φωτιά κυριολεκτικά  «έγλυφε» το οδόστρωμα και καίγονταν ξερά χόρτα. Ένα αγροτικό μηχάνημα την έσβησε σύντομα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρούσαν σε άλλο σημείο στο χωράφι 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέφτασαν άμεσα και σύντομα χρησιμοποιήθηκαν και εναέρια μέσα προς αποφυγή επέκτασής της, λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το σημείο ήταν επίπεδο και η πρόσβαση σε πυροσβέστες και εθελοντές πολύ εύκολη, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρχε βλάστηση, υπήρχαν παρακείμενα χωράφια με ελιές, ωστόσο, τα τρακτέρ διάνοιξαν δρόμους ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στα δέντρα, ενώ σύντομα μειώθηκε και η ένταση του ανέμου. Από την εκδήλωση της φωτιάς παρών στο σημείο ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος επέβλεπε την επιχείρηση της ΠΥ.