Καβάλα: Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες. Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο [πρόγνωση]

Πτώση της θερμοκρασίας και χρώμα... Φθινοπώρου στην καρδιά του Αυγούστου-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιστροφή της καιρικής αστάθειας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας, η οποία αρχικά μέχρι το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα ο οποίος στη συνέχεια φαίνεται ότι θα γενικευθεί και θα ενταθεί.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, σταδιακά προς τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξάνονται, ενώ κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχών-μπόρας (ασθενής-μέτρια ένταση όπου εκδηλωθούν).

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής ανά γεωγραφικό τμήμα του Νομού:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά τμήματα του Νομού (στα βορειότερα ορεινά πολύ υψηλή πιθανότητα)
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα βορειότερα πεδινά τμήματα του Νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε κάποιον ορεινό όγκο
  • Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νομού

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μέρες, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 αναμένεται πάλι τοπική αστάθεια με τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα με έμφαση στα ορεινά-ηπειρωτικά και δυτικότερα τμήματα του Νομού.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 φαινόμενα αστάθειας φαίνεται να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι περίπου (έπειτα βελτίωση) τα οποία φαίνεται να είναι ελαφρώς γενικευμένα σε σχέση με τις 2 προηγούμενες μέρες. Η βελτίωση φαίνεται να διαρκεί μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022 περίπου, όπου και αναμένεται σταδιακή νέα επιδείνωση από τα δυτικά όπου θα είναι και το κύριο κομμάτι της κακοκαιρίας.

Έτσι το ξημέρωμα πρωινές ώρες της Κυριακής φαίνονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα αποκτούν όλο και πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα και από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να περιορίζονται σταδιακά (ίσως τοπικά εκδηλώνονται φαινόμενα όλη την Κυριακή). Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει πτώση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.