Θάσος: Σε ύφεση η φωτιά πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς [φωτογραφία]

Σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις ενόψει της νύχτας, για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων-Στο σημείο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2022 η φωτιά η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022 σε δασική περιοχή πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροσβέστες, Στρατός, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές έδωσαν μια αδιάκοπη και αποτελεσματική «μάχη» με τις φλόγες, ενώ όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή ενόψει της νύχτας, για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγο, Αθανάσιο Γαρίνη από τον οποίο ενημερώνονταν λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξη της φωτιάς και για την επιχείρηση της κατάσβεσής της.

«Η τιτάνια μάχη νίκησε (προς ώρας) τη φωτιά στη Θάσο μας! Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός! Δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης ο οποίος βρέθηκε και αυτός στο σημείο της πυρκαγιάς.