Νέοι ψεκασμοί από αέρος κατά των κουνουπιών στον Δήμο Νέστου. Σε ποιες περιοχές θα γίνουν

Πρόκειται για ψεκασμούς υπέρμικρου όγκου (ULV) από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ποια μέρα και ποιες ώρες θα πραγματοποιηθούν

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2022 και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολίβαδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής) την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεων κλπ) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων, καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «Ενέργειες καταπολέμησης κουνουπιών» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Κατά την ώρα των ψεκασμών δε θα πρέπει να κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού και παράλληλα θα πρέπει να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.