Πυροσβεστική: Ύποπτος για… δύο εμπρησμούς στη Θάσο ο 65χρονος που συνελήφθη!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, σε βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία και για τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί σχεδόν στο ίδιο σημείο δέκα μέρες νωρίτερα!

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή –που λίγο αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη– ενός 65χρονου συνταξιούχου με ενδείξεις ότι εμπλέκεται στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη δασική έκταση επάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή, γνωστοποιώντας ότι σε βάρος του συλληφθέντα προέκυψαν στοιχεία ΚΑΙ για την πρώτη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σχεδόν στο ίδιο σημείο του νησιού, δέκα μέρες νωρίτερα!

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, ενώ σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία για εμπρησμό σε δασικές εκτάσεις στο Δ.Δ. Ποταμιάς Θάσου και συγκεκριμένα, στη θέση «Κουρβάκια» στις 2 Αυγούστου 2022 και στη θέση «Μακρύ Ραχώνι Αχλάδας», στις 10 Αυγούστου 2022.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».