Καβάλα: Εντυπωσιακοί νεφικοί σχηματισμοί κατά το πέρασμα της καταιγίδας [φωτογραφίες]

Η καταιγίδα επηρέασε το σύνολο του Νομού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις, τοπικά, ανέμους, την κατά τόπους έντονη βροχόπτωση και την ηλεκτρική δραστηριότητα-Στη Ραψάνη καταγράφηκε ριπή 9 μποφόρ

Εντυπωσιακούς νεφικούς σχηματισμούς «σχημάτισε» στον ουρανό της Καβάλας η καταιγίδα η οποία έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου 2022.

Φωτογραφία: Meteokav

Η καταιγίδα επηρέασε το σύνολο του Νομού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις, τοπικά, ανέμους, οι οποίοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα [διαβάστε εδώ], την κατά τόπους έντονη βροχόπτωση και την ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, με την περιστροφή της ψυχρής λίμνης στο ύψος του κεντρικού Αιγαίου και καθώς κινήθηκε βορειότερα, διαδοχικά περάσματα βροχοπτώσεων και καταιγίδων επηρέασαν την περιοχή μας με κατά τόπους αξιόλογα ύψη βροχόπτωσης περίπου από τις απογευματινές ώρες και έπειτα. Η δυναμική της κατάστασης προοδευτικά μειώνεται και έτσι οδεύουμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης με ολοένα και μικρότερη ένταση των φαινομένων, χωρίς να αποκλείονται κάποια περάσματα βροχόπτωσης ακόμα μέσα στη νύχτα.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντικότατη ενίσχυση των νότιων ανέμων στην πόλη λίγο πριν η καταιγίδα πλησιάσει, κάτι που οφείλεται στα καθοδικά ρεύματα του πυρήνα που υπήρχε εκείνη την ώρα στον κόλπο του Νομού. Στον Μετεωρολογικό μας Σταθμό της Ραψάνης μετρήθηκε στιγμιαία ριπή 90 km/h, δηλαδή 9 μποφόρ!

Το ίδιο καιρικό μοτίβο θα επικρατεί και την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, με τον καιρό να βελτιώνεται από την Παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.