Ο καιρός στην Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πότε υπάρχει πιθανότητα για βροχές και πότε ο υδράργυρος θα ξαναπάρει την ανιούσα ως προς τις μέγιστες τιμές-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μικρή μεταβολή με φαινόμενα-εξπρές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022 αναμένεται από τα δυτικά οι νεφώσεις σταδιακά να πυκνώσουν και στη συνέχεια από τα δυτικά υπάρχει πιθανότητα για σύντομο πέρασμα τοπικών βροχών, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων.

Η πιθανότητα εκδήλωσης των φαινομένων ανά περιοχή διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά του νομού, στα δυτικά και βόρεια πεδινά τμήματα και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νομού

Έπειτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει σταδιακά, με την πτώση που να συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, με τις τιμές της να φτάνουν σε φθινοπωρινά επίπεδα, ιδίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ωστόσο, η πτώση αυτή δε θα συνοδευτεί από γενικευμένα φαινόμενα, με εξαίρεση ίσως το βράδυ της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2022 όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμως σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Μετά την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο ως προς τις μέγιστες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.