Φυσιολατρικός Σύλλογος “Planet”: Εξόρμηση στο βορειοδυτικό Παγγαίο [φωτογραφίες]

Συμπράξεις στην περιοχή της Πρώτης με στόχο την ανάδειξη και την περαιτέρω αξιοποίηση του πανέμορφου και ιστορικού βουνού

Ο πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου “Planet”, Χρήστος Παλληκαράς και ο φωτογράφος του Συλλόγου, Ευάγγελος Γούλας, ανέβηκαν στο βορειοδυτικό Παγγαίο στην περιοχή της Πρώτης.

Εκεί, με τον Αποστόλη Κόντα του Ελληνικού Ορειβατικού Χιονοδρομικού Συλλόγου Πρώτης, έκαναν μία πολύ όμορφη διαδρομή που ξεκινώντας από το Μοναστήρι της Θείας Αναλήψεως, διέσχισαν ένα μικρό δάσος οξιάς, βγήκαν στην αλπική ζώνη, προσέγγισαν την κορυφή Μπουγάτενα (το σύμπλεγμα των βράχων που δεσπόζει πάνω από το καταφύγιο της Πρώτης), πέρασαν στη συνέχεια από το καταφύγιο της Πρώτης (το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να μη λειτουργεί) για να επιστρέψουν τελικά στην αφετηρία στο Μοναστήρι της Αναλήψεως.

Ο κ. Παλληκαράς έχει κάνει στην περιοχή της Πρώτης κάποιες ενδιαφέρουσες επαφές τον τελευταίο χρόνο και υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης συνεργασιών και κοινών δράσεων, με στόχο την ανάδειξη και την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του πανέμορφου και ιστορικού βουνού, του Παγγαίου.