Ο καιρός στην Καβάλα: Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα [πρόγνωση]

Βροχές στο σύνολο του Νομού από σήμερα το βράδυ-Πότε αναμένεται βελτίωση-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας και σύντομες τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022 θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα τοπικών βροχών. Τα φαινόμενα θα έχουν λίγο παραπάνω έμφαση σε ορεινές περιοχές και γύρω από αυτές και στα νοτιότερα τμήματα του Νομού. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ ελαφρώς ισχυρότεροι στη Θάσο. Έπειτα, τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στη συνέχεια, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2022 από τα βορειανατολικά του Νομού και σταδιακά στο σύνολό του θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα. Τα φαινόμενα θα έχουν λίγο παραπάνω έμφαση στη Θάσο (στο βορειανατολικό κομμάτι του νησιού κατά κανόνα) και στα ορεινά και γύρω από αυτά. Έπειτα και από τα ανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρξουν και τοπικά ανοίγματα στον καιρό.

Από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Κυριακή θα υπάρξει περεταίρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξει άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως η ελάχιστες θα μείνουν αμετάβλητες ιδίως στα ηπειρωτικά.

Τέλος, να αναφερθεί ότι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα στα βουνά της Ανατολικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.