Ο καιρός στην Καβάλα: Φθινοπωρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες με αξιόλογα ύψη βροχής [πρόγνωση]

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα-Ισχυροί νοτιάδες την Κυριακή-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Σύντομη και πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας η οποία θα είναι η πρώτη ένδειξη μιας γενικευμένης αλλαγής στην νοτιανατολική Μεσόγειο, καθώς αναμένεται να κυριαρχήσει ένα άκρως φθινοπωρινό μοτίβο.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τη διάρκεια της νύχτας-ξημέρωμα προς την Πέμπτη υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Έπειτα, κατά τις πρωινές ώρες-νωρίς το μεσημέρι θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα βροχών που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού από βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά. Γρήγορα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει τοπικά ανοίγματα.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 αναμένονται τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες (στους κάμπους κατά κανόνα), έπειτα μέσα στην μέρα τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κινείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με τη θερμοκρασία να συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 αναμένονται βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν στο σύνολο του Νομού, οι οποίες τοπικά θα έχουν διάρκεια και ένταση. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση γύρω από ορεινά τμήματα και στα βορειότερα του Νομού. Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες οι οποίοι τοπικά θα είναι ισχυροί (σε παράκτια τμήματα κυρίως). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ οι ελάχιστες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 αναμένονται γενικευμένες βροχές στο σύνολο του Νομού που τοπικά θα έχουν διάρκεια και ένταση, ενώ μετά το μεσημέρι φαίνεται ότι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι σταδιακά θα θα πνέουν από βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις μέσα στη μέρα, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση εναρμονιζόμενη με την εποχή.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν διαδοχικές μεταβολές του καιρού οι οποίες πιθανότατα θα έχουν διάρκεια δίνοντας αξιόλογα ύψη βροχής, όπως και η μεταβολή της Κυριακής και της Δευτέρας. Έτσι, υπάρχουν αξιόλογες πιθανότητες για 1-2 κακοκαιρίες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει στα επίπεδα της Δευτέρας, πιθανώς και λίγο χαμηλότερα, με πιθανότητα για χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.