Ο καιρός στην Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με νέο γύρο βροχών και νοτιάδων [πρόγνωση]

Πότε θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα και ποιες περιοχές θα επηρεάσουν περισσότερο-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνε με την ομάδα του Meteokav, από τις 20:00-21:00 περίπου το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022 και μετά και από τα δυτικά του Νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές ασθενείς βροχές οι οποίες σταδιακά θα αρχίσουν να επηρεάζουν περιοχές στο σύνολο του Νομού και θα αποκτούν μέτρια ένταση. Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια, ενώ προς τα μεσάνυχτα και μετά θα παρατηρούνται τοπικά και πρόσκαιρα και έντονα φαινόμενα. Η μεγαλύτερη πιθανότητα για τα παραπάνω εντοπίζεται στα ορεινά του Νομού, σε πεδινές περιοχές γύρω από τα ορεινά και στα βόρεια πεδινά τμήματα του Νομού.

Στη συνέχεια (μέσα στο διάστημα 01:30-03:30 περίπου) αναμένεται ένα σύντομο γενικευμένο πέρασμα βροχών από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειανατολικά του Νομού που θα επηρεάσει πολλές περιοχές με τοπικά και πρόσκαιρα έντονες βροχές, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα να αποκτούν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα. Από το ξημέρωμα και μετά τα όποια τοπικά φαινόμενα θα περιοριστούν γρήγορα στα ανατολικότερα τμήματα του Νομού, ενώ μέσα στην Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες και μέχρι πριν το απόγευμα υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι προς τα μεσάνυχτα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες και έτσι από τα μεσάνυχτα και μέχρι το ξημέρωμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 4-6 μποφόρ στα παράκτια και ορεινά. Τοπικά αναμένονται ριπές έως και 7 μποφόρ σε ορεινά, παράκτια τμήματα και πεδινά με ορεινούς όγκους νότια τους και έως 8 μποφόρ στη Θάσο. Μετά το ξημέρωμα οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα αποκτούν μεταβλητές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές πλησιάζοντας τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.