Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με άρωμα… χειμώνα [πρόγνωση]

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τη στροφή των ανέμων σε βοριάδες και τις σύντομες και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως αξιόλογες βροχοπτώσεις (τοπικές βροχοπτώσεις ίσως ξανακάνουν την εμφάνισή τους Δευτέρα-Τρίτη).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αργά το απόγευμα-πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα:

  • Αξιόλογη πιθανότητα στα βόρεια και ανατολικά ορεινά του Νομού
  • Μικρή πιθανότητα στα πεδινά κοντά στα ορεινά της κατηγορίας 1 και στα υπόλοιπα ορεινά του Νομού
  • Πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινά

Έπειτα τις αργά το βράδυ και από τα μεσάνυχτα και μετά η πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές παραμένει ως εξής:

  • Αξιόλογη πιθανότητα στη Θάσο
  • Μικρή πιθανότητα στα νότια τμήματα του Νομού και στις ορεινές περιοχές
  • Πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού

Μέχρι πριν το ξημέρωμα οι όποιες τοπικές βροχές θα έχουν σταματήσει τελείως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει πολύ αισθητή στα ορεινά τμήματα του Νομού. Την Κυριακή αναμένεται πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά (ιδίως σε κλειστούς κάμπους) και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες. Την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη η πτώση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και θα αφορά κυρίως στη θερμοκρασία μέσα στη μέρα και στις μέγιστες τιμές και έτσι θα επικρατήσουν καθαρά χειμερινές θερμοκρασίες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες τις επόμενες ώρες και από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχουν εντάσεις 2-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 3-5 μποφόρ στα παράκτια (τοπικά εώς 6). Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.