Καβάλα: Πιθανότητα για τα πρώτα χιόνια σε Βουνοχώρι, Λεκάνη και Κορυφές [πρόγνωση]

Αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και κορύφωση της χειμερινής μεταβολής του καιρού με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές-Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, ενώ τοπικές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές θα κάνουν την εμφάνιση τους. Τα γενικότερα χαρακτηριστικά του καιρού συμπληρώνονται από το γεγονός ότι μέσα στην εβδομάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε άκρως χειμερινές τιμές (θα υπάρξει μια άνοδος στις ελάχιστες) και αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις το διάστημα Τετάρτη-Πέμπτη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από το ξημέρωμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες θα υπάρξει πέρασμα βροχών από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού.

Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση, όμως τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους. Από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους ασθενείς και τοπικές βροχές.

Η πιθανότητα εκδήλωσης ανά περιοχή είναι η εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ανατολικά-βορειανατολικά ορεινά του νομού και στη Θάσο (στο ανατολικό και βόρειο κομμάτι του νησιού) και στο ανατολικό άκρο του Νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε όλο το ανατολικό κομμάτι του Νομού (ανατολικά της πόλης της Καβάλας) και στα υπόλοιπα ορεινά (και σε πεδινές περιοχές κοντά τους)
  • Μικρή πιθανότητα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές

Μετά τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα μπει σε οριστική τροχιά βελτίωσης και τα όποια τοπικά φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το ξημέρωμα-πρωινές ώρες πάνω από τα 750-850 μέτρα κατά μέσο όρο (τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα), ενώ αργότερα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές σε υψόμετρα πάνω από τα 850-1000 μέτρα κατά μέσο όρο (τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα). Αξιόλογη πιθανότητα για χιονόπτωση υπάρχει το ξημέρωμα-πρωινές ώρες σε Βουνοχώρι, Λεκάνη και Κορυφές, ενώ στη συνέχεια η πιθανότητα μικραίνει. Οι χιονοπτώσεις δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο (μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα άνω των 1100 μέτρων).

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 θα υπάρχουν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 από το μεσημέρι και μετά αναμένονται σταδιακά εκ νέου βροχοπτώσεις, ενώ και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 αναμένονται γενικευμένες βροχοπτώσεις με τοπικά αξιόλογα ύψη βροχής. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται σταδιακή βελτίωση που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα παρουσιάσει πτώση ιδίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος μόνο ως προς τις ελάχιστες, με τις μέγιστες να παραμένουν στα χαμηλά επίπεδα της Δευτέρας μέχρι και την Παρασκευή περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.