Εκεί επιτρέπεται η υλοτόμηση ήπιας μορφής για τους κατοίκους της Καβάλας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας για το σημείο που επιτρέπεται η ξύλευση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτή να γίνει

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις ισχύουσες από το νόμο διατάξεις και τις εκδοθείσες σχετικές διοικητικές πράξεις των αρμοδίων φορέων, την  ανάγκη αποψίλωσης της περιοχής της ζώνης κατάκλυσης κατόπιν της πλήρωσης του υπό κατασκευή φράγματος του χειμάρρου «Μαρμαρά» (περιοχής Συμβόλου Όρους), όπου αυτή επιτρέπεται και αναλογιζόμενοι την ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις δαπάνες θέρμανσης των κατοίκων της Καβάλας η Αντιπεριφέρεια Καβάλας υποδεικνύει με ανακοίνωση της τα σημεία που μπορεί να γίνει ξήλευση για ιδιωτική χρήση. Πρόκειται για την περιοχή ζώνης κατάκλυσης του χειμάρρου «Μαρμαρά» (περιοχής Συμβόλου Όρους), αρμοδιότητας της Π.Ε. Καβάλας.

Για την ξήλευση ισχύουν οι όροι και περιορισμοί που καθιερώθηκαν με την αρ.πρωτ.4197/5-03-2019 Απόφαση του Δ/ντή Δασών Καβάλας «Έγκριση διενέργειας έκτακτης κάρπωσης στην επιφάνεια της ζώνης κατάκλυσης του χειμάρρου «Μαρμαρά» περιοχής Συμβόλου Όρους, λόγω κατασκευής φράγματος, για το διαχειριστικό έτος 2019», με ιδιαίτερη μνεία για την προστασία του Δάσους Πλατάνου που βρίσκεται ενάντι της θέσης Φ3. Η ξύλευση θα γίνεται κατόπιν έγγραφης συναίνεσης της ΔΤΕ ΠΕ Καβάλας και βάσει των τιθέμενων όρων και προϋποθέσεων, μετά από αιτιολογημένο αίτημα εκάστου ενδιαφερομένου ή Κοινότητας του Δήμου Παγγαίου που εντάσσεται στις περιοχές ευθύνης ΠΕ Καβάλας και θα γίνεται με ίδιο εξοπλισμό και δαπάνη μεταφοράς του ενδιαφερομένου, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2513503261 ή 6974971105.

Η ΔΤΕ της ΠΕ Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης συνεχίζουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίζουν την προστασία και την ελάφρυνση των πολιτών της ΠΕ Καβάλας.