Καβάλα: Αλλαγή του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας, λίγες τοπικές βροχές και ομίχλη [πρόγνωση]

Πότε αναμένεται αλλαγή του μοτίβου-Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις, αλλά και την ύπαρξη χαμηλών νεφώσεων-ομιχλών, την άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και λίγες τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες (κυρίως στο εσωτερικό και στα άκρα κλειστών κάμπων).

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ορεινά, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η άνοδος θα αφορά μόνον στις ελάχιστες τιμές. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες, ενώ τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στη Θάσο και στα τμήματα του Νομού κοντά στη θάλασσα.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε ορεινές και παράκτιες περιοχές (κυρίως ως προς τις ελάχιστες), ενώ στα ηπειρωτικά πεδινά η άνοδος θα είναι μικρότερη και θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις ελάχιστες. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες με πιθανότητα για χαμηλή νέφωση-ομίχλη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και μικρή, αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές ομίχλες και σε θαλάσσιες περιοχές τις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 θα υπάρξει μικρή περαιτέρω άνοδος σε όλα τα τμήματα κυρίως ως προς τις ελάχιστες. Οι αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικά για χαμηλή νέφωση-ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 διαφαίνεται μια πιθανή αλλαγή του καιρού με σταδιακή στροφή και ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή, ενώ υπάρχει υψηλή πιθανότητα για βροχές κυρίως την Δευτέρα (δεν μπορεί να αξιολογηθεί ο χαρακτήρας της κακοκαιρίας ακόμα ).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.