Ο καιρός στην Καβάλα: Επιστρέφει ο χειμώνας, αλλά… προσωρινά [πρόγνωση]

Πότε αναμένεται παγετός και πότε ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, την πνοή των ανέμων από βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις, αλλά και τις τοπικές βροχές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022 υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές πολύ ασθενείς βροχές κυρίως στη Θάσο (ανατολικό-βορειανατολικό τμήμα του νησιού) και στον Δήμο Νέστου.

Έπειτα, προς τις μεσημβρινές ώρες, οι βροχές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και ελαφρώς πιο αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι από τις μεταμεσημβρινές ως και τις βραδινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (κυρίως ανατολική-βορειανατολική μεριά Παλαιοχώρι-Νικήσιανη και η γύρω η περιοχή), καθώς και στη Θάσο (κυρίως ανατολική-βόρεια μεριά).

Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα προς τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα του Νομού (γύρω από τον Στρυμονικό Κόλπο) και μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα έχουν σταματήσει και εκεί.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά. Τη Δευτέρα αναμένεται σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές ιδίως στα ηπειρωτικά. Έτσι, την Τρίτη αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες θερμοκρασίες παγετού τόσο σε ορεινά όσο και σε πεδινές περιοχές στο εσωτερικό κάμπων.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται περεταίρω μικρή άνοδος και έτσι σταδιακά θα επιστρέψουμε σε ελαφρώς υψηλές για την εποχή τιμές.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά θα πνέουν από ανατολικές-βορειανατολικές διευθύνσεις και προοδευτικά θα ενισχυθούν. Έτσι, μέχρι το βράδυ οι άνεμοι θα έχουν φτάσει τα 3-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και τα 5-7 μποφόρ στα παράκτια, τοπικά 8 μποφόρ κυρίως στη Θάσο. Οι εντάσεις αυτές θα διατηρηθούν μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα θα υπάρξει σταδιακή εξασθένιση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.