Καβάλα: Υψηλές τιμές παρατηρούνται στη θερμοκρασία των νερών της θάλασσας

Θερμή για την εποχή είναι η επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο της Καβάλας-Τι δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία τα οποία ανασύρει από το Poseidon System η ομάδα του Meteokav

Πολύ θερμή για την εποχή είναι η επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο της Καβάλας και στο σύνολο του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας σήμερα στον κόλπο της Καβάλας ήταν στους 14,5-15°C ανάλογα με το σημείο. Οι τιμές αυτές είναι περίπου κατά 1,5 βαθμό Κελσίου υψηλότερες από τη μέση τιμή την περίοδο αυτή την περίοδο 2008-2018.

Όπως παρατηρεί η ομάδα του Meteokav, συγκρίνοντας ενδεικτικά τις τιμές αυτές με τις περσινές την ίδια μέρα παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας πέρσι ίδια μέρα ήταν κατά 2 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη (12,5-13 βαθμοί Κελσίου). Μια τέτοια διαφορά είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς σε γενικές γραμμές οι μεταβολές στη θερμοκρασία της θάλασσες είναι αργές και όχι με μεγάλη διακύμανση, λόγω της υψηλής θερμοχωρητικότητας που παρουσιάζει το νερό.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

*Πηγή δορυφορικών μετρήσεων: Poseidon System