Καβάλα: Νοτιάδες έως και 11 μποφόρ. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Πότε θα αρχίσουν να εξασθενούν οι άνεμοι-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Οι άνεμοι ήδη από σήμερα έχουν στραφεί σε νότιες διευθύνσεις και αύριο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα αρχίσουν να παρουσιάζουν περεταίρω σταδιακή ενίσχυση.

Έτσι αύριο τα μεσάνυχτα οι νότιοι άνεμοι θα έχουν φτάσει εντάσεις ως 7-8 μποφόρ στη Θάσο, 6-7 μποφόρ στα παράκτια και σε ορεινά τμήματα και 4-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά (ισχυρότεροι σε πεδινά τμήματα με ορεινό όγκο στα νότια τους).

Μετά τα μεσάνυχτα η ενίσχυση των ανέμων θα συνεχιστεί. Έτσι, το ξημέρωμα-πρωινές ώρες της Παρασκευής οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9-11 μποφόρ στη Θάσο, 8-10 μποφόρ σε παράκτιες και ορεινές περιοχές και 6-8 μποφόρ στα ηπειρωτικά πεδινά (ισχυρότεροι σε πεδινές περιοχές με κάποιο ορεινό όγκο στα νότια τους). Μετά τις πρωινές ώρες (11:00-12:00) οι άνεμοι θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή εξασθένιση με παράλληλη στροφή τους σε δυτικές διευθύνσεις.

Το Σαββατοκύριακο κατά περιόδους οι άνεμοι θα ξαναστρέφονται σε νοτιάδες στη Θάσο και τοπικά και στα παράκτια, αλλά με σημαντικά χαμηλότερες εντάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.