Ο καιρός στην Καβάλα: Μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους [πρόγνωση]

Πότε θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση και πότε αναμένεται νέα επιδείνωση-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες-μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικά την ενίσχυση των ανέμων και τις τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν και θα ενταθούν.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023 μέχρι και το ξημέρωμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών-μπορών οι οποίες σταδιακά θα αποκτούν όλο και πιο αξιόλογο και γενικευμένο χαρακτήρα.

Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινόμενων κατά τις ώρες αυτές διακρίνεται ως εξής:

  • Πολύ υψηλή πιθανότητα στα βόρεια ορεινά τμήματα του Νομού
  • Υψηλή πιθανότητα στα υπόλοιπα ορεινά, σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους και σε πεδινά τμήματα που βρίσκονται στα βορειότερα τμήματα του Νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα
  • Μικρή πιθανότητα σε παράκτια τμήματα και πολύ μικρή πιθανότητα στο νοτιανατολικό άκρο του Νομού και στη Θάσο

Έπειτα, από πολύ νωρίς το πρωί (μέχρι και τις 10:00-12:00 περίπου) αναμένεται ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει σταδιακά το σύνολο του Νομού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το πέρασμα αυτό θα δώσει για λίγο έντονες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του Νομού, ενώ κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως γύρω από τα ορεινά ίσως επιμείνουν μέχρι και αργά το μεσημέρι-απόγευμα.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 κατά τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές που σταδιακα θα γενικευθούν και θα αποκτήσουν πιο αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, από αργά το μεσημέρι εώς και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα τοπικά και πρόσκαιρα εξάρσεις έντονων βροχοπτώσεων, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται στη Θάσο, σε παράκτια τμήματα και γύρω από ορεινά.

Κατά τις νυχτερινές ώρες προς την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Την Κυριακή φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι λίγο βελτιωμένος με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μόνο. Ωστόσο από αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένεται σταδιακά νέος γύρος βροχών οι οποίες θα συνεχιστούν πιθανότατα μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας.

Οι άνεμοι τις επόμενες ώρες θα αποκτήσουν θυελλώδεις εντάσεις. Περισσότερα διαβάστε στο έκτακτο δελτίο ανέμων εδώ.

Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει σταδιακή πτώση η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, βάζοντας την περιοχή μας σε τροχιά χειμερινών θερμοκρασιών. Οι όποιες χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1400-1600μ.).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.