Καβάλα: Άστατο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες [πρόγνωση]

Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα από την ομάδα του Meteokav

Θα συνεχιστεί το άστατο μοτίβο του καιρού το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου 2023 στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokavαπό τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2023 αναμένεται να εκδηλώνονται βροχές στα νοτιοδυτικά του Νομού που σταδιακά θα κινηθούν βορειανατολικά. Έτσι, μέχρι νωρίς το μεσημέρι το πέρασμα βροχών θα έχει επηρεάσει το σύνολο του Νομού και στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Τοπικά υπάρχει πιθανότητα οι βροχές να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια και να παρατηρηθούν πρόσκαιρες εξάρσεις, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται γύρω από το Παγγαίο και στη Θάσο (κυρίως στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού).

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ανοίγματα όμως του καιρού κατά περιόδους. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή στα ορεινά
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά τμήματα
  • Μικρή πιθανότητα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα. Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικά αυξημένες. Από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και κυρίως προς το Σαββατοκύριακο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανή επιστροφή των περασμάτων βροχής.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.