Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο: Ένα διαδραστικό κέντρο παρατήρησης του καιρού στην Καβάλα

Η ομάδα του Meteokav, με τη βοήθεια της εταιρίας ENFOS, δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη όπου ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες σε ένα μεγάλο μέρος του Νομού-Δείτε τον χάρτη

Μετά από πολυετείς προσπάθειες, δημιουργείται το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο, ένα διαδραστικό κέντρο παρατήρησης του καιρού στην περιοχή μας με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρίας φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλιακών αντλιών ENFOS με έδρα την Καβάλα.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη μέσα από τον οποίο ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθεί τι συμβαίνει στο σύνολο της περιοχής μέσω των επαγγελματικών μετεωρολογικών σταθμών και των καμερών του Νομού.

Για να επισκεφθείτε το μετεωρολογικό παρατηρηρητήριο μπείτε στον σύνδεσμο εδώ, ενώ υπάρχει σχετικό εικονίδιο στην κεντρική σελίδα του meteokav εδώ.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Meteokav

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την εταιρία ENFOS Φωτοβολταϊκά που μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους μας, καλύπτοντας το κόστος δημιουργίας και συντήρησης του project, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αφοσίωσή της στην καινοτομία, στην κοινωνική προσφορά, αλλά και στην επιστημονική έρευνα.

H αξία του project αυτού έγκειται σε πολλούς άξονες: Αρχικά καταφέρνει και απλοποιεί μια ιδιαίτερα εξιδεικευμένη πληροφορία και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να πληροφορηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για το τι συμβαίνει σε μια μεγάλη έκταση και όχι απλά σε ένα σημείο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με μεμονωμένους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο τουριστικής προώθησης της περιοχής, αφού θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί ταυτόχρονα ζωντανή εικόνα από πολλά διαφορετικά σημεία της περιοχής.

Τέλος, θεωρούμε ότι ο χάρτης θα είναι το έναυσμα, ώστε και άλλες δημόσιες αρχές και ιδιώτες να επενδύσουν σε εγκατάσταση επαγγελματικών μετεωρολογικών σταθμών. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την ακόμη πιο ποιοτική εξυπηρέτηση πολιτών και δημόσιων αρχών, αλλά και για την κάλυψη του μεγάλου κενού μετεωρολογικών δεδομένων, κάτι που είναι σημαντικό να δημιουργηθεί τόσο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, κυρίως για επιστημονικούς-ερευνητικούς σκοπούς.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία ENFOS που έκανε όλα τα παραπάνω εφικτά, αλλά και όλους εσάς που με τη διαχρονική σας στήριξη μάς δίνεται κίνητρο να συνεχίσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.