Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πιθανότητα παγετού στα ορεινά και μεμονωμένων καταιγίδων-Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα από την ομάδα του Meteokav

Επιστρέφει το μοτίβο των περασμάτων βροχής στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με παράλληλη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αργά το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023 αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά που σταδιακά μέχρι και μετά μεσάνυχτα περίπου θα έχει επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Τοπικά και πρόσκαιρα το πέρασμα αυτό υπάρχει πιθανότητα να δώσει εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Έπειτα, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2023 θα επιμένουν κάποιες τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες όλο το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Tην Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 από τις νυχτερινές εώς και τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση και μεγαλύτερη διάρκεια σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα (κυρίως προς Στρυμωνικό Κόλπο). Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, όχι όμως μέσα στη μέρα (παγετός νωρίς το πρωί στα ορεινά).

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά πεδινά μόνον ως προς τις ελάχιστες και μικρή άνοδο τις υπόλοιπες ώρες και περιοχές. Στο εσωτερικό κλειστών κάμπων πιθανότητα τοπικά να σημειωθεί παγετός.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 αναμένονται κατά περιόδους βροχές που θα επηρεάσουν το σύνολο του Νομού, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Παρασκευή 17 και το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023 φαίνεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.