«Το μωσαϊκό του κλίματος» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Ένα διαδραστικό παιχνίδι για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τα αποτελέσματα κάθε ανθρώπινης ενέργειας που επιφέρει την κλιματική αλλαγή

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προσκαλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι καρτών όπου, με εκπαιδευτικό και διαδραστικό τρόπο, θα καταλάβουν καλύτερα το κλίμα και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο σχηματισμός ενός ιδιότυπου παζλ με κάρτες και βέλη που θα δείχνουν τα αποτελέσματα κάθε ανθρώπινης ενέργειας που επιφέρει την κλιματική αλλαγή.

Εμψυχωτής της δράσης με τίτλο «Το μωσαϊκό του κλίματος» είναι ο Γαλλικής καταγωγής ποδηλάτης, Αλέξης Μαρλανγκέ που ζει στην Κομοτηνή και είναι εθελοντής του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού «ΕΞΑΓΩΝΟ» του Δήμου Κομοτηνής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 18:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407-408 κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.