Ο καιρός στην Καβάλα: «Αντιστέκεται» το χειμερινό σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας από τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023 με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά περιόδους βροχές και τον άστατο καιρό με πτώση της θερμοκρασίας σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή τιμές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και από το δυτικό-νοτιοδυτικό άκρο του Νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές κατά περιόδους που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του Νομού, με τα φαινόμενα να έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο (λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα).

Από νωρίς το μεσημέρι εώς και νωρίς το απόγευμα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές στο σύνολο του Νομού, ενώ τοπικά υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να έχουν διάρκεια και να παρατηρούνται πρόσκαιρες εξάρσεις έντονης βροχής (μικρή πιθανότητα για τοπικά ηλεκτρικά). Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Την Τρίτη 18 Απριλίου 2023 από το ξημέρωμα και από τα νότια αναμένεται εκ νέου εκδήλωση τοπικών βροχών κατά περιόδους που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του Νομού, ενώ πάλι τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια και για λίγο και ένταση. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται πάλι σταδιακή βελτίωση.

Από την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 ο καιρός θα αποκτήσει στοιχεία τυπικής αστάθειας με πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά-ορεινά, ενώ παρόμοια φαινόμενα θα εμφανίζονται κατά περιόδους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.