Πώς αναιρείται βάσει στοιχείων η κινδυνολογία περί ενδεχόμενου προβλήματος ξηρασίας

Λιγότερες βροχές, αλλά όχι λιγότερη υγρασία: Ο σχετικός χάρτης τον οποίο εξέδωσε η κλιματική υπηρεσία COPERNICUS για την υγρασία του εδάφους και η εκτίμηση της ομάδας του Meteokav

Σε πλήρως φυσιολογικές για την εποχή τιμές φαίνεται ότι έχει επιστρέψει η υγρασία του εδάφους στις περισσότερες περιοχές της χώρας ήδη από τον Μάρτιο, βάση σχετικού χάρτη που εξέδωσε η κλιματική υπηρεσία COPERNICUS πριν λίγες μέρες [βλ. παρακάτω].

Οι εκτεταμένες, δε, για την εποχή βροχές του Απριλίου θα οδηγήσουν την υγρασία του εδάφους ακόμα και σε τιμές υψηλότερες από τον μέσο όρο και θα βοηθήσουν την κατάσταση σε μερικές περιοχές της χώρας οι οποίες αντιμετωπίζουν ακόμα μια σχετική ξηρασία.

«Όλα τα παραπάνω κάνουν σαφές ότι γενική κινδυνολογία που δυστυχώς αναπαράχθηκε κατά τους τελευταίους μήνες περί ενδεχόμενου προβλήματος ξηρασίας στην περιοχή μας δεν είχε καμία βάση, καθώς μερικοί μόνοι μήνες με βροχές λιγότερες από το κανονικό (Οκτώβριος-Δεκέμβριος-Φεβρουάριος) δεν είναι ικανοί από μόνοι τους να δημιουργήσουν τέτοια προβληματα, ιδίως σε μια περιοχή που δέχεται βροχές όλο τον χρόνο όπως η δικιά μας», εκτιμάει η ομάδα του Meteokav.