Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil: Η δικαστική νίκη είναι μόνο η αρχή για εμάς

Ανακοίνωση του Σωματείου μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας με την οποία κρίθηκε νόμιμη η επίσχεση εργασίας στην οποία είχε προβεί

Ως δικαίωση του έντιμου αγώνα τους θεωρεί την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, με την οποία κρίθηκε νόμιμη η επίσχεση εργασίας που προέβη, το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η νίκη αυτή είναι μόνο η αρχή για τους εργαζόμενους και τονίζει ότι δε θα σταματήσει να διεκδικεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούν όλοι στις εγκαταστάσεις του Πρίνου και θα ξαναδούν τα πηγάδια να παράγουν πετρέλαιο με ασφάλεια και την φλόγα του πυρσού αναμμένη.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει σχετικά:

«Η υπ’ αρίθμ. 108/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, με την οποία κρίθηκε ότι η επίσχεση εργασίας στην οποία είχαμε προβεί στις 01-01-2022 ήταν νόμιμη, δικαιώνει τον μακροχρόνιο έντιμο και δίκαιο αγώνα μας και διαψεύδει τόσο την Energean Oil όσο και εκείνους που στράφηκαν εναντίον μας με συκοφαντίες και κακόβουλες πρακτικές.

Η δικαστική αυτή νίκη είναι μόνο η αρχή για εμάς. Δεν θα εφησυχάσουμε και δεν θα σταματήσουμε  να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουμε να «παίξει» κανείς με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους συμπολίτες μας και για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας. Το τραγικό συμβάν στα Τέμπη απέδειξε ότι η ασφαλής λειτουργία στους χώρους εργασίας δεν αφορά μόνο τους εκάστοτε εργαζόμενους αλλά όλους και πρέπει να είναι απαίτηση όλων και πρώτη προτεραιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και των πολιτικών παραγόντων. Στη δική μας περίπτωση ευτυχώς μέχρι σήμερα, χάρη στις δικές μας προσπάθειες, δεν θρηνήσαμε θύματα παρά μόνο τις θέσεις εργασίας μας, τις οποίες απωλέσαμε παράνομα και καταχρηστικά.

Είμαστε βέβαιοι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι η δικαίωση μας είναι κοντά και ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε στις εγκαταστάσεις τους Πρίνου, θα ξαναδούμε τα πηγάδια να παράγουν πετρέλαιο με ασφάλεια και την φλόγα του πυρσού αναμμένη».