Καβάλα: Επιστρέφει η καιρική αστάθεια με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πού και πότε υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Eπιστροφή των φαινομένων καιρικής αστάθειας στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες μέρες, η οποία θα συνοδεύεται από πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, σε πρώτη φάση τις επόμενες ώρες περίπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά αναμένεται ένα πέρασμα βροχής-μπόρας από τα δυτικά του Νομού που θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του Νομού. Τοπικά υπάρχει πιθανότητα για έντονες εξάρσεις και μεμονωμένες καταιγίδες. Η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού. Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 λίγες τοπικές νεφώσεις που μετά τοπικά θα είναι αυξημένες. Τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και γύρω από αυτά και στα βορειότερα τμήματα του Νομού, μικρή η πιθανότητα για φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα. Τις βραδινές ώρες αναμένεται πέρασμα τοπικών βροχών από τα δυτικά προς ανατολικά με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 αναμένονται τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αναμένονται κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα παρατηρούνται έντονες εξάρσεις, φαινόμενα με διάρκεια και μεγάλα ύψη βροχής (μεγαλύτερη πιθανότητα για τα παραπάνω εντοπίζεται σε ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση μικρού-μεσαίου μεγέθους είναι μικρή και εντοπίζεται κυρίως την Tρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη σε ορεινές περιοχές και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 αναμένεται περιορισμός της αστάθειας στα ηπειρωτικά και βορειότερα τμήματα, πολύ πιο τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις ελάχιστες, μικρή άνοδος μέσα στη μέρα.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 φαίνεται περαιτέρω περιορισμός της αστάθειας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.