Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Τι καιρό θα κάνει τη Λευκή Νύχτα [πρόγνωση]

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες ώρες-Πότε ξεκινούν τα φαινόμενα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, με κύρια στοιχεία του καιρού να είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 αρχικά κατά το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται από νότια ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού, ενώ τοπικά και πρόσκαιρα θα υπάρχουν εξάρσεις έντονης βροχής. Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση και θα παρουσιαστούν και ανοίγματα τοπικά. Στη συνέχεια κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές-μπόρες (μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες), με μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων να εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές και πεδινά τμήματα κοντά σε αυτές και στη Θάσο. Έπειτα κατά τις βραδινές ώρες φαίνεται το ίδιο μοτίβο με πιθανότητα γενικευμένου περάσματος βροχής από τα νότια που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού μετά μέσα στη νύχτα ίσως υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση.

Το ξημέρωμα-πρωινές ώρες της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023 και από τα νοτιοδυτικά αναμένεται νέο πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού και φαίνεται να έχει έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και στα νοτιότερα τμήματα του Νομού, με τοπικά έντονες εξάρσεις (μικρή πιθανότητα ηλεκτρικών σε θαλάσσια τμήματα). Στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τοπικά ανοίγματα, όμως κατά τις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Πέμπτης υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες στα ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά και στα βόρεια τμήματα του Νομού, με μικρή πιθανότητα για τα υπόλοιπα τμήματα.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις για τη Λευκή Νύχτα, η καιρική αστάθεια θα αποκτήσει ξανά τυπικά χαρακτηριστικά και έτσι τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες κυρίως στα ορεινά και σε πεδινά γύρω από αυτά, καθώς και στο βόρειο κομμάτι του Νομού.

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023 η αστάθεια υποχωρεί, ωστόσο η πιθανότητα για πρόσκαιρα τοπικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές δε θα εκλείψει.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.