Και πάλι στην κανονικότητα ο Πρίνος

Restart στην παραγωγή εδώ και 10 μέρες με περίπου 2.000 βαρέλια την ημέρα από 8 γεωτρήσεις

Μια νέα σελίδα στην πολύχρονη ιστορία του Πρίνου –που αισίως συμπληρώνει φέτος 42 χρόνια παραγωγής– έχει ανοίξει εδώ και δέκα ημέρες, με την κανονικότητα να επιστρέφει έπειτα από μια μακρά περίοδο μεγάλων προβλημάτων που είχαν τις ρίζες τους στην έντονη αντιπαράθεση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων με τη νέα διοίκηση της εταιρίας.

Όπως πληροφορείται το KAVALA POST, η παραγωγή πετρελαίου έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σταθερά γύρω από τις 2.000 βαρέλια ημερησίως από συνολικά οκτώ (8) γεωτρήσεις.

Η παραγωγή ήταν σταματημένη ουσιαστικά από το shutdown του εργοστασίου τον Σεπτέμβριο του 2021. Παρέμεινε δε σε αυτήν την κατάσταση αρχικά λόγω της ιδιότυπης κατάληψης και του ελέγχου του εργοστασίου από τους πρώην εργαζόμενους και, εν συνεχεία, προκειμένου να αποκατασταθούν φθορές που είχαν προκληθεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γνωστών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στα τέλη του 2021, καθώς και για να πραγματοποιηθούν απαιτούμενες επενδύσεις κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για την επανέναρξη της παραγωγής έχουν δώσει το ΟΚ οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ο Πρίνος έχει σωρευτικά παράξει κοντά στα 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου αυτά τα 42 χρόνια, ενώ από ανεξάρτητους οίκους έχουν πιστοποιηθεί 37 εκατ. βαρέλια βεβαιωμένα (2P) αποθέματα.

Το προηγούμενο διάστημα στον Κόλπο της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την εγκατάσταση των ποδιών της εξέδρας Λάμδα από την οποία θα αναπτυχθεί το κοίτασμα Έψιλον, η έναρξη της παραγωγής του οποίου απαιτεί ακόμη αρκετό χρόνο.