Ο καιρός στην Καβάλα: Με αστάθεια ο «δρόμος» προς την κάλπη [πρόγνωση]

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις ώρες-μέρες με κύριο χαρακτηριστικό την επιστροφή της αστάθειας και τις τοπικές βροχές και μπόρες.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, σε πρώτη φάση κατά τις απογευματινές-βραδινές του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 αναμένεται από τα δυτικά ένα πέρασμα σύντομων τοπικών βροχών.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν. Έτσι από τις μεταμεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής.

  1. Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά
  2. Αξιόλογη πιθανότητα στα πεδινά του βόρειου τμήματος του νομού και σε πεδινά κοντά σε ορεινούς όγκους
  3. Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα

Στις κατηγορίες 1 και 2 υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Έπειτα φαίνεται μικρή βελτίωση του καιρού, ωστόσο μέσα στη νύχτα ως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023 υπάρχει πιθανότητα για βροχές-μπόρες κατά περιόδους κυρίως στη Θάσο και στην παράκτια ζώνη και γύρω από αυτήν. Έπειτα αναμένεται βελτίωση ωστόσο κατά τις μεταμεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει εκ νέου πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά και δυτικότερα τμήματα του Νομού.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.