Φωτιά σε πεταμένα ελαστικά στην Ελευθερούπολη

Τι αναφέρει ο Δήμος Παγγαίου για την ανεξέλεγκτη απόρριψη ελαστικών και την παράνομη συγκέντρωσή τους σε οικόπεδα-Τι προτρέπει τους πολίτες να κάνουν

Φωτιά από ανάφλεξη σε ανεξέλεγκτα πεταμένα ελαστικά προκλήθηκε στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, στην περιφερειακή οδό, η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης το οποίο έφτασε στο σημείο.

«Η ανεξέλεγκτη απόρριψη ελαστικών, η παράνομη συγκέντρωση τους σε οικόπεδα, αποτελούν μια τοξική βραδυφλεγή βόμβα για τη δημόσια υγεία.
Η προκληση πυρκαγιάς και η έκλυση των βλαβερών ουσιών από τα ελαστικά είναι επιζήμια τόσο για το περιβάλλον όσο και τη δημόσια υγεία, καθώς με τη φωτιά απελευθερώνεται ένας πυκνός και τοξικός καπνός που περιέχει κυάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου και προϊόντα βουταδιενίου και στυρολίου», αναφέρει ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Παγγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Στέργιος Κεχαγιάς.

«Στον μεγαλύτερο βέβαια κίνδυνο εκτίθενται οι πυροσβέστες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτού του είδος τις πυρκαγιές λόγω της τοξικότητας των αερίων και της κάπνας που εναποτίθεται στο δέρμα, αλλά και στον εξοπλισμό τους. Για αυτό ακριβώς ο Δήμος Παγγαίου εχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ecoelastika και την συνεργαζόμενη εταιρεία eco-kyklos που αφορά στην περισυλλογή και στην απομάκρυνση παλιών ελαστικών», προσθέτει.

Προτρέπει, δε, τους πολίτες, σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους, αλλά και την Υπηρεσία Καθαριότητας (25923 50063) του Δήμου να επικοινωνούν και να μεριμνούν για την ασφαλή συγκέντρωση και απομάκρυνση των παλιών ελαστικών.

*Φωτογραφίες: Στέργιος Κεχαγιάς