Ελαιοχώρι Παγγαίου: Δύσκολη η κατάσβεση της φωτιά. Ξεκίνησε από καύση ξερών χόρτων

Καθοριστική η συνδρομή των πυροσβεστικών αεροπλάνων-Δύσκολη η πρόσβαση των πυροσβεστών λόγω των λάστιχων και των δοχείων με φυτοφάρμακα που καίγονταν

Έσβησε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 η φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει στην παραλία Ελαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, στην παραλιακή Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αλμύρας [διαβάστε εδώ].

Δύο ώρες κράτησε κράτησε περίπου η «μάχη» με τις φλόγες, με τις ρίψεις από τα Πετζετέλ να είναι καθοριστικές για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από καύση ξερών χόρτων σε χωράφι.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά και σε συνεννόηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής συνέδραμε τις προσπάθειες με οχήματα του Δήμου Παγγαίου για την κατάσβεση της φωτιάς.

«Χωρίς τα αεροπλάνα θα ήταν δύσκολα. Λόγω του αέρα η φωτιά “ανέβαινε” στην πλαγιά, όπου το σημείο είναι δύσβατο και δεν υπάρχουν δρόμοι. Εκτός αυτού, δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε, καθώς καίγονταν λάστιχα και κουτιά με φυτοφάρμακα, κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Χωρίς μάσκα δεν μπορούσες να πλησιάσεις», αναφέρει στο KAVALAPOST ο κ. Πριονίδης.

Η φωτιά έκαψε περίπου 80 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και θάμνων.