Ο καιρός στην Καβάλα: Αν σας… έλειψαν οι βροχές, ξανάρχονται το Σαββατοκύριακο [πρόγνωση]

Σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες υπάρχει πιθανότητα για έντονα φαινόμενα-Άστατο το σκηνικό του καιρού και την ερχόμενη εβδομάδα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επανέρχεται ο άστατος καιρός τα επόμενα 24ωρα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό την εκδήλωση μπορών και τοπικών καταιγίδων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, σε πρώτη φάση το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με την πιθανότητα εκδήλωσης των φαινομένων να διακρίνεται ως εξής:

  1. Υψηλή πιθανότητα σε όλα τα ορεινά-ηπειρωτικά τμήματα του Νομού
  2. Αξιόλογη στα πεδινά τμήματα στα δυτικά και βόρεια του Νομού καθώς και σε αυτά κοντά σε ορεινούς όγκους (περιοχές γύρω από το Παγγαίο)
  3. Μικρότερη σε όλα τα παράκτια και ειδικότερα όσο κινούμαστε στα νότια και ανατολικά τμήματα του Νομού

Στις κατηγορίες 1 και 2 τα φαινόμενα δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι έντονα.

Εν συνεχεία θα υπάρξει βελτίωση, ωστόσο αργά μέσα στη νύχτα (ξημερώματα Κυριακής) υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων στα δυτικά τμήματα του Νομού, με έμφαση περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό Κόλπο.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 η αστάθεια θα επιμείνει τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή καταιγίδων με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα. Πιο αναλυτικά, η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

  1. Υψηλή σε όλα τα ορεινά-ηπειρωτικά τμήματα
  2. Αξιόλογη πιθανότητα στα πεδινά τμήματα στο δυτικό τμήμα του Νομού καθώς και σε αυτά τα οποία βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους (περιοχές Παγγαίου)
  3. Μικρότερη στα ανατολικά και νότια τμήματα καθώς και στα παράκτια

Τέλος, να σημειωθεί ότι το άστατο μοτίβο δείχνει να επιμένει κατα τόπους και την ερχόμενη εβδόμαδα, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.