Ο καιρός στην Καβάλα: Καλοκαιρινό «στα χαρτιά» ένα ακόμη Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Έρχονται βροχές και καταιγίδες [πρόγνωση]

Πότε αναμένεται έξαρση των φαινομένων και πότε θα βελτιωθεί ο καιρός-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό την περαιτέρω γενίκευση της αστάθειας με κατά περιόδους βροχές, αλλά και τοπικές καταιγίδες, καθώς και τη σχετική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 μέχρι περίπου νωρίς το βράδυ, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κατά περιόδους πρόσκαιρων βροχών ή μπορών σύντομου ωστόσο χαρακτήρα.

Εν συνεχεία, αργά μέσα στη νύχτα-ξημερώματα Σαββάτου 17 Ιουνίου 2023 αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και πιθανές καταιγίδες με έμφαση την παράκτια ζώνη και γύρω από αυτήν. Τοπικά και πρόσκαιρα υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να έχουν έντονες εξάρσεις, ενώ η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται στο νότιο και δυτικό κομμάτι του Νομού, σε περιοχές του Παγγαίου, καθώς και στον Στρυμωνικό κόλπο.

Μέσα στο Σάββατο θα συνεχιστεί το άστατο μοτίβο με φαινόμενα υπό τη μορφή βροχών και τοπικών μπορών κατά περιόδους με τη μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης να εντοπίζεται στα βόρεια και δυτικά τμήματα του Νομού, ενώ αυτή η πιθανότητα θα μειώνεται σημαντικά στα νότια και ανατολικά τμήματα.

Αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν εκ νέου βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση όλα τα δυτικά τμήματα του Νομού, ενώ η πιθανότητα φαινομένων καθώς οδεύουμε προς τα ανατολικά θα μειώνεται προοδευτικά. Η αστάθεια θα συνεχιστεί και μέσα στην ημέρα με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα του Νομού.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και έπειτα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.