Καβάλα: Προ των πυλών το πρώτο κύμα υψηλών θερμοκρασιών [πρόγνωση]

Πού θα φτάσει το θερμόμετρο και για πόσες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών με φυσιολογικές ή χαμηλές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές φαίνεται ότι θα περάσουμε την επόμενη εβδομάδα σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου 2023 θα υπάρξει μια πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει πιο αισθητή στα ηπειρωτικά και στα ορεινά. Όμως, από την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο μέρα με τη μέρα και έτσι μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 της επόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα έχουν φτάσει σε υψηλές για την εποχή τιμές.

Ενδεικτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τοπικά θα ξεπερνάνε τους 35-37°C και τοπικά στα παράκτια τους 31-33 °C (παρά τις φαινομενικά χαμηλότερες θερμοκρασίες στα παράκτια η υψηλότερη υγρασία θα καθιστά την αισθητή θερμοκρασία εξίσου υψηλή), ενώ οι ελάχιστες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές δε θα πέφτουν κάτω από 20-21°C και στα περισσότερα παράκτια δε θα πέφτουν κάτω από 22-23 °C (στην πόλη οι ελάχιστες ακόμα υψηλότερα λόγω θερμικής νησίδας).

Επιπλέον αυξημένες είναι οι πιθανότητες το διάστημα υψηλών θερμοκρασιών να έχει σημαντική διάρκεια (φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας). Το πόσο ψηλά θα φτάσουν οι θερμοκρασίες μέσα στο διάστημα αυτό και αν θα υπάρξουν συνθήκες καύσωνα είναι αδύνατο να ειπωθεί προς το παρόν, ωστόσο η πιθανότητα είναι υπαρκτή.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.