Ο καιρός στην Καβάλα: Ξεκινάει η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Πότε θα κορυφωθεί το κύμα ζέστης-Πού θα φτάσει το θερμόμετρο στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού και στα παράκτια-Πότε πιθανώς θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση της ζέστης σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία

Από την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο μέρα με τη μέρα, για να φτάσει στο τέλος της εβδομάδας σε υψηλές για την εποχή τιμές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Meteokav, η κορύφωση του κύματος ζέστης φαίνεται πως θα είναι την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 με τη θερμοκρασία να φτάνει στα πεδινά ηπειρωτικά τους 35-37°C βαθμούς, τοπικά στον κάμπο ίσως και υψηλότερα, ενώ οι ελάχιστες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές δε θα πέφτουν κάτω από 20-21°C και στα περισσότερα παράκτια δε θα πέφτουν κάτω από 22-23 °C (στην πόλη οι ελάχιστες θα κυμανθούν ακόμη υψηλότερα λόγω της θερμικής νησίδας).

Στα παράκτια η θερμοκρασία θα κυμανθεί σαφώς χαμηλότερα λόγω θαλάσσιας αύρας, ωστόσο η υψηλότερη υγρασία θα καθιστά την αισθητή θερμοκρασία εξίσου υψηλή.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 πιθανώς να υπάρξει κάποια σχετική αποκλιμάκωση, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί από τα επικαιροποιημένα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.