Νίκος Καπραβέλος: Ο καύσωνας μπορεί να οδηγήσει την πολιτεία στην απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας

Το... φάντασμα των lockdown πλανάται και πάλι, αυτήν τη φορά λόγω της επέλασης του κύματος ζέστης

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει σταδιακά και επικίνδυνα και τον καύσωνα «Κλέων» να βρίσκεται προ το πυλών, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο ακόμη και για 9μερο κύμα αφόρητης ζέστης, οι γιατροί χτυπάνε το καμπανάκι του κινδύνου, ζητώντας την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών.

Την στιγμή που τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας εκδίδουν συνεχείς ανακοινώσεις και μέτρα προστασίας από το καυτό και πολυήμερο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών, το ενδεχόμενο διακοπής κυκλοφορίας των πολιτών για κάποιες ώρες και ημέρες, ειδικά την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, δεν έχει αποκλειστεί.

Μάλιστα με δηλώσεις του ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, έκανε λόγο για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να οδηγήσει την πολιτεία στην απόφαση να προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους, για κάποιες ώρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γιατρός έκανε λόγο για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία.

*Πηγή: vradini.gr