Παληό Καβάλας: Στο «τραπέζι» η πυροπροστασία και η πυρασφάλεια του οικισμού [φωτογραφίες]

Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Αστυνομία και Λιμενικό ενημέρωσαν τους κατοίκους και απάντησαν στις ερωτήσεις τους σχετικά με «φλέγοντα» θέματα που άπτονται της ασφάλειας ζωών και περιουσίας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2023 οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας ενημερώθηκαν «από πρώτο χέρι» για θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, όπως και για το σχέδιο εκκένωσης που υπάρχει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στον οικισμό τους.

Την ενημερωτική συνάντηση είχαν ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς [Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική Υπηρεσία] ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Παληού «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς και η διαδικτυακή ομάδα «ΠΑΛΗΟ ΚΑΒΑΛΑΣ».

Δεκάδες κάτοικοι του Παληού βρέθηκαν στο «Κοράλλι» και ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας νομού Καβάλας Σταύρο Κιβράκη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας Γιώργο Τσακαλίδη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Κυριάκο Μανδρανή, τη Δασάρχη Καβάλας Ζωή Γεωργούση, καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος και Ντίνος Κλειτσιώτης.

Από τους παρευρισκόμενους έγιναν ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τα οικόπεδα που έχουν ξερά και άκοπα χόρτα, τα ρέματα, τους «κλειστούς» δρόμους προς τις παραλίες, την ύπαρξη ξερών δένδρων, τη δημιουργία πυροφυλακείου και τη σύσταση ομάδας εθελοντών που θα συνδράμουν στο έργο των Αρχών.

«Εμείς θεωρούμε πως ήταν μια πετυχημένη συνάντηση γιατί μπορέσαμε και θέσαμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας εκεί που έπρεπε κι όχι μόνο στον καταγγελτικό λόγο των πληκτρολογίων μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο Κοράλλι για το σκοπό αυτό. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Όσοι βρήκαν ξανά δικαιολογίες για να απέχουν, ίσως μιαν άλλη φορά το θέμα να τους αγγίξει περισσότερο και να είναι σημαντικότερο για τους ίδιους και την ασφάλεια των δικών τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διαδικτυακής ομάδας.