Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκλεισε η Εγνατία Οδός-Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα εκκένωσης οικισμών

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι-Οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη» για να μην περάσει η φωτιά την Εγνατία Οδό

Διαστάσεις έχει πάρει η δασική πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2023 στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεσή της, λόγω ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται όσο περνάει η ώρα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες Δήμων και Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς και ο Στρατός.

Οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη», ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από τον Α/Κ ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης έως τον Α/Κ Αρδανίου «για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον οικισμού Πυλαίας-Φερών, κατευθυνόμενη προς τον Οδικό Άξονα της Εγνατίας Οδού, προκειμένου διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και η ακώλυτη κυκλοφορία των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αρδανίου.

*Φωτογραφία: protothema.gr