Καβάλα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Δήμο Νέστου. Εκκενώθηκαν ακόμη τρία χωριά. Κάηκε πυροσβεστικό όχημα [φωτογραφίες]

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες-Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα χωριά-Η φωτιά κινείται προς Ξεριά-Πολλές διάσπαρτες εστίες-Πνίγηκε στον καπνό η περιοχή

Σοβαρή είναι η κατάσταση στον Δήμο Νέστου στην Καβάλα από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στα χωριά Διαλεκτό και Εκλεκτό, με το Διαλεκτό να έχει εκκενωθεί μετά από μήνυμα που ήρθε στους κατοίκους του από το 112 [διαβάστε εδώ].

Η φωτιά κινείται γρήγορα προς τα δυτικά, με τους κατοίκους και της Αβραμυλιάς, της Δαμασκηνιάς και του Εκλεκτού να φεύγουν από τα χωριά τους, μετά από νέο μήνυμα που έλαβαν από το 112, ενώ ο καπνός έχει πνίξει την περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι λόγω του δυνατού αέρα υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ το πύρινο μέτωπο κινείται αναξέλεγκτα προς το χωριό Ξεριάς.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από αέρος (με ελικόπτερα τύπου Erickson) και από εδάφους, με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.

Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης κάηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα, με τους δύο πυροσβέστες που επέβαιναν σε αυτό να έχουν υποστεί εγκαύματα.