Καβάλα: Νέα αναζωπύρωση πάνω από την Αβραμηλιά [φωτογραφία]

Στο σημείο ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα οι άνεμοι-Πυροσβέστες και εθελοντές ετοιμάζονται για ακόμη μια δύσκολη νύχτα-Ποια θα είναι η ένταση των ανέμων την Τετάρτη

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει στον Δήμο Νέστου παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023, λίγο μετά τις 21:00.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από την Αβραμηλιά, ενώ ένα άλλο, δεύτερο μέτωπο καίει νοτιοδυτικά της προαναφερόμενης αναζωπυρωμένης εστίας [βλ. φωτογραφία].

Πυροσβέστες, εθελοντές, πεζοπόρα τμήματα και Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται ακόμη ένα δύσκολο βράδυ για όσους θα δώσουν «μάχη» με τη φωτιά. Στο σημείο πνέουν πλέον βόρειοι άνεμοι μέτριας έντασης.

Όσον αφορά στους ανέμους που θα πνέουν την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στο μέτωπο της φωτιάς στον Δήμο Νέστου, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, το βράδυ θα πνέουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις, το πρωί θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έντασης 4-5 μποφόρ [ελαφρώς εξασθενημένοι σε σχέση με σήμερα] και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν, ενώ η σχετική υγρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, ένας δυσμενής παράγοντας για την κατάσβεση της φωτιάς.