Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς: Ακόμη μια δύσκολη μέρα για Καβάλα και Θάσο. Στην κατηγορία κινδύνου 4 και την Τετάρτη

«Πορτοκαλί συναγερμός» για ακόμη μια μέρα τη στιγμή που συνεχίζει να καίει το πύρινο μέτωπο στον Δήμο Νέστου

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς [κατηγορία κινδύνου 4] και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στον Νομό Καβάλας και στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας [βλ. παρακάτω], σε μια περίοδο μάλιστα που το μέτωπο στον Δήμο Νέστου καίει ακόμη.

Συνεχίζει, συνεπώς, να ισχύει και την Τετάρτη η απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις σε όλο τον Νομό Καβάλας και στη Θάσο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.