Φωτιά και στη Σαμοθράκη: Εκκενώνεται οικισμός. Χωρίς ρεύμα το νησί

Μέσα στη νύχτα ήχησε το 112 στους κατοίκους του νησιού. «Τόσες πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στην Περιφέρειά μας, βγάζει και κάποια συμπεράσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος

Φωτιά ξέσπασε και στο νησί της Σαμοθράκης αργά το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023. Μάλιστα, εκκενώνεται η περιοχή Κορφούδι. Με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, δίνεται εντολή σε κατοίκους και επισκέπτες του οικισμού να κατευθυνθούν προς Λιμένα Θέρμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Κορφούδια, στον ορεινό όγκο πάνω από τα Θέρμα, σε δύσβατο σημείο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ στο σημείο της φωτιάς σπεύδει πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 7 άτομα.

Σημειώνεται ότι το νησί δεν έχει ρεύμα, καθώς λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη έχουν σημειωθεί ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές μέσης τάσης του ηπειρωτικού δικτύου, που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν τη Σαμοθράκη.

Χρήστος Μέτιος: «Τόσες πολλές φωτιές ταυτόχρονα βγάζει κάποια συμπεράσματα»

«Το γεγονός ότι έχουμε τόσες πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στην Περιφέρειά μας, βγάζει και κάποια συμπεράσματα. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω χωρίς να έχω στοιχεία», δήλωσε στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε ότι τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη με το «Αδαμάντιος Κοραής», καθώς και γεννήτριες, ενώ αναμένονται με το πρώτο φως της ημέρας και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.