Καβάλα: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στον Δήμο Νέστου. Βελτιώνεται η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο [φωτογραφίες]

Στο σημείο κάνουν ρίψεις νερού και δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, το ένα από Κροατία-Η εικόνα του καμμένου πυροσβεστικού οχήματος αποτυπώνει την πύρινη κόλαση που επικράτησε στην περιοχή

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η «μάχη» με τις φλόγες στον Δήμο Νέστου στην Καβάλα. Το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 υπήρξε αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Αβραμηλιά, σημείο όπου εντοπίζεται και το μοναδικό μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή, ενώ οι άνεμοι είναι ελαφρώς εξασθενημένοι σε σχέση με χθες, πνέοντας από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με τάση για εξασθένηση προς το βράδυ.

Από το πρωί επιχειρούν στην περιοχή και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, το ένα από Κροατία, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά έτι περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκότερες, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ανεμολογικές συνθήκες.

Παράλληλα, η εικόνα του καμμένου πυροσβεστικού οχήματος το οποίο περικυκλώθηκε από τις φλόγες την ημέρα όπου ξέσπασε η φωτιά, με αποτέλεσμα των τραυματισμό των δύο πυροσβεστών που επέβαιναν σε αυτό, αποτυπώνει την πύρινη κόλαση που επικράτησε στην περιοχή.